Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ГОДИНА

Малки наблюдения:
    - от момента на купуването на колата, да пристигането в Русия карах само на Шелл VPower - минах около 4000 км. - нито веднъж не се "самопочисташе"
    - в Русия първите 1500 км - Шелл дизел - още след около 500 км беше първото самопочистване и след още 500 - второто - и след 500 км - третото, градско разход около 13-13,5 л./100- сухо и дъжд, температура на улицата - 3-10 градуса
    - вторите 1000 км - Лукойл Екто - пак след 500 км - самопочистване, разход градско 10 - 11,3 л./100, сняг и лед на улицата - -4-+4 градуса, втори път още не сме се чистили, разход градско 11 -12 л./100, температура - от -3 до -10 гр., сняг, лед, каша.
    Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

Първоначално публикувано от OgyG Покажи съобщение
      ДА НИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ГОДИНА

Малки наблюдения:
      - от момента на купуването на колата, да пристигането в Русия карах само на Шелл VPower - минах около 4000 км. - нито веднъж не се "самопочисташе"
      - в Русия първите 1500 км - Шелл дизел - още след около 500 км беше първото самопочистване и след още 500 - второто - и след 500 км - третото, градско разход около 13-13,5 л./100- сухо и дъжд, температура на улицата - 3-10 градуса
      - вторите 1000 км - Лукойл Екто - пак след 500 км - самопочистване, разход градско 10 - 11,3 л./100, сняг и лед на улицата - -4-+4 градуса, втори път още не сме се чистили, разход градско 11 -12 л./100, температура - от -3 до -10 гр., сняг, лед, каша.
      Ами приятелю доста си ти харчи колицата,при положение, че и дават по каталог градско 8.1 l/100 км.,смесено 6.0 l/100 км. а тези стойности по принцип са и леко завишени...лични наблюдения...

Моята е с чип и при нормално градско каране ми гори от порядъка на 6.5 л/100 км., а е приблизително 160 hp.
      SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
      SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
      SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Ами харчи си - какво да провя ! Като мина първото ТО може да стане и по малко - така разправят в Милан моторс.

Comment

Ами харчи си - какво да провя ! Като мина първото ТО може да стане и по малко - така разправят в Милан моторс.
          Змейчо си мисли , че движението в Ленинград е като във Филибето Перфектно ти харчи, все пак е голяма и тежка кола, а пък като ти се поразработи двигателя ще падне с литър-два...
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Също си е верно - средната скорост по града е около 20 км в час. Пък и сняг и лед. Мерси!
            А и количката ми си е автомат.
            А иначе си е СУУУПЕРРРР.
            Last edited by OgyG; d.m.y г., 18:55.

Comment

средната скорост по града е около 20 км в час.
              Е, моята в София е около 18 км/ч.
              А иначе на все още неразработен двг, няма смисъл да му се гледа разхода, сп мен.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                Е, моята в София е около 18 км/ч.
                А иначе на все още неразработен двг, няма смисъл да му се гледа разхода, сп мен.
                Верно си е - важното е удоволствие да се получава.

Но все пак в София още няма такива задръствания като тука.

Малко наблюдения - три дена не бях карал - темпераатурата е около -12 до -14 градуса - запали си без проблеми.
                Last edited by OgyG; d.m.y г., 12:52.

Comment

Оги, Оги, къде си отишъл да мръзнеш в братската съветска страна Марш в Куба на топло и ароматно
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                    Оги, Оги, къде си отишъл да мръзнеш в братската съветска страна Марш в Куба на топло и ароматно
                    С голямо удоволствие! Само не знам как да го направя и какво да правя там. Никого в Куба не познавам.
                    Приемам и слушам всекакви съвети.

Comment

С голямо удоволствие! Само не знам как да го направя и какво да правя там. Никого в Куба не познавам.
                      Приемам и слушам всекакви съвети.
                      Куба,Чили,ЮАР ... трябва да помним че сме българи!
                      ЧНГ,здраве и късмет без значение къде си !
                      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                        Куба,Чили,ЮАР ... трябва да помним че сме българи!
                        ЧНГ,здраве и късмет без значение къде си !
                        Честита да е на всички!

Comment

Някои нови наблюдения - връщам се към темата на самопочистването на сажевият филтър. Три пъти зареждах "празно - пълно" на една и съща бензиностанция. При първите два резервуара процеса си протичаше както забелязах всеки примерно 450-500 км.Колата по време на самопочистването си пушеше зравою При третият резервуар - при достигането примерно на 450 км. почнах да следя показанията на турбото и оборотомера и днес отново процеса си протече.Бях спрял и забелязах, че стрелката на турбото се вдигна самостоятелно на 1 деление, погледнах в огледалото - пушек няма. Около 5 мин., както винаги, колата си се самопочистваше, но дим нямаше.
                          Извод - началото на процеса не зависи от количеството натрупани сажди, той си е автоматичен, при определени километри.
                          Ако дизела не е качествен и има много сяра и други неправилни вещества, то колата по време на самопочистването пуши здраво с сиво син дим и мирише на сяра. При правилно гориво - не се забелязва пушене.
                          При мен се получава - три пъти съм зареждал не това качество дизел (пак на една и съща бензиностанция)и след това беше необходимо две зареждания нормален дизел и чак на третото системата се очисти.

Comment

Колеги въпрос - колко ви гори количката при сняг и лед в града и при каква външна температура?

Comment

Извън темата- чувате ли си турбокомпресорите, докато карате? Или само около 1800- 2000 оборота и после съскането се губи?
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                                Извън темата- чувате ли си турбокомпресорите, докато карате? Или само около 1800- 2000 оборота и после съскането се губи?
                                до 2000, след това само като сменяш предавки

и са само турбини а не турбокомпресори :P
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X